Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseums samling består af dansk kunst fra guldalderen, det moderne gennembrud og dansk modernisme. Vi tilbyder omvisninger og undervisning mandag-fredag i tidsrummet 9.00-15.00. Det foregår som oftest i museets udstillingssale
foran kunstværkerne. Som underviser kan du enten booke en omvisning med en af museets formidlere for 650 kr. eller du kan benytte vores gratis undervisningsapp.

Husk altid at melde jeres ankomst på forhånd.

Ribe Kunstmuseum hører til blandt landets ældste kunstmuseer. Det har en unik samling af dansk kunst fra perioden 1750-1950, som består af malerier, skulpturer og værker på papir.

Omvisninger og undervisningsforløb tager altid udgangspunkt i museets samling. Her kan elever og lærere se værker af markante kunstnere fra den danske gulalder, bl.a. C.W. Eckersberg, Martinus Rørbye og P.C. Skovgaard. Det moderne gennembrud er repræsenteret med værker af bl.a. Anna og Michael Ancher, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring. I den moderne samling ses værker af bl.a. Oluf Høst, Harald Giersing og Edvard Weie. Ribe Kunstmuseum har desuden en charmerende museumshave, hvor man kan opleve skulpturer af bl.a. Astrid Noack og Per Kirkeby.

Sammen med museets formidlere kan elevere og lærere udforske perioder og strømninger i dansk kunsthistorie fra 1750-1950. Vi dykker ned i forskellige stile, udtryk og temaer og ser nærmere på de mange motiver og fortællinger, der knytter sig til værkerne på Ribe Kunstmuseum. 

Museets omvisninger og undervisningsforløb foregår altid i museumsrummet, hvor dialog og elevernes møde med originale kunstværker er i centrum. Vi arbejder ud fra en tro på, at den bedste læring sker, når kunstværker får lov til at folde sig ud og når elever bliver engageret med spørgsmål og opgaver. På Ribe Kunstmuseum indbydes elever i alle aldre - alene og i fællesskab - til at reflektere over, hvorfor kunst ser ud som den gør, hvordan den ændrer sig samt hvilken betydning den har for os i dag.

Hvert år viser Ribe Kunstmuseum flere særudstillinger og mindre fokusudstillinger, som oftest kan ses i relation til museets samling. Her vil undervisningsmateriale ofte også foreligge.

Ribe Kunstmuseum tilbyder skoler og uddannelsesinstitutioner skræddersyede omvisninger og undervisningsmateriale, som kan bruges før, under og efter besøget på museet. Museet imødekommer også skoler, som arbejder med særlige emner og temaer. Grupper er også velkomne til at besøge Ribe Kunstmuseum på egen hånd.

For yderligere oplysninger, kontakt os venligst eller besøg vores hjemmeside www.ribekunstmuseum.dk.