Astronomi

Astronomi

Astronomi

Vi afholder to Stjerneforedrag i foråret og to i efteråret. De afholdes i Katedralen på Myrthuegård fra kl. 19.00-ca. 21.00. De næste foredrag til efteråret 2019 finder du i kolonnen til højre.

Vi ses!

Stjerneobservationsaftener på Myrthuegård afholdes kl. 19.00.

Følg med på hjemmesiden: myrthue.esbjergkommune.dk for spontane observationsaftener.

Vi håber naturligvis, det er stjerneklart!

Hvert forår og efterår afholder vi observationsaftener i vores lille Astrolab, og når himlen er klar, kan du være heldig at få en fantastisk oplevelse. Ved et af disse arrangementer så vi så bl.a. Oriontågen, som du kan ane det på billedet herunder. Oriontågen er 1800 lysår væk, så lyset har været LÆNGE undervejs.

Det var et fascinerende syn! TJEK den nyeste folder med astronomi- foredrag samt observationsaftener i kolonnen til højre, så kan du se datoerne. Den næste folder er på vej - og du kan finde den engang i januar.


I AstroLab

Astronomisk velgørenhed

Den 5. november 2013 havde vi pressemøde vedrørende vores nye AstroLab (astronomi laboratorium). Lida og Oskar Nielsens Fond har givet 380.000 kr. til opførelsen af laboratoriet. Bestyrelsesformand Birger Nielsen fortalte, at indtil da havde fonden givet over 40 millioner kroner til kulturelle aktiver i kommunen; udvalgsformand Knud Jager Andersen takkede på kommunens vegne. Se indslaget fra TV-Esbjerg og læs projektbeskrivelsen.