MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring

Nyt fra MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring - opdateret den 011117

Nyt fra MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring - opdateret den 011117

Så er MYRTHUEs gamle skolestue flyttet på museum og blevet yngre. I dag fejrede vi sammen med Sydvestjyske Museer genåbningen af skolestuen, som i fremtiden byder på en skoledag i 1940'erne. Gæsterne havde haft salmevers for og der blev sunget sammen med 3a fra Cosmosskolen afd. Boldesager.Besøg af repræsentanter fra Det Radikale Venstre

Lige da solen kom frem, og foråret og naturen omkring Myrthuegård, vidste sig fra sin bedste side, steg den radikale partileder Morten Østergård, MF’er Lotte Rod, kandidat Anne Marie Geisler Andersen, den lokale Runa Rathmann med flere på mountainbikes og cyklede til Vadehavet. De hørte om, hvordan vi arbejder med natur- og kulturformidling i MYRTHUE med vores forskellige målgrupper og mange formidlingssteder. Inden de til slut besøgte Myrthuegårds Astrolab, var der ”kaffe” med lokale produkter.


På tur i Nationalpark Vadehavet


Morten Østergård kigger på Solen i vores AstroLab

DAGENS CITAT: Madam Iversen og Snitte Helge har i september haft besøg af den skønneste 3. klasse fra Vadehavsskolen, afdeling Haulundvej. Idet Snitte Helge følger eleverne ind i det dunkle køkken, hvisker den ene af drengene: ”Det er næsten som at være med i en gyser. Man ved ikke, hvad der sker!”Ny materiale til Mit Vadehav - også til børnehaver

Så er der nyt materiale om Mit Vadehav - også møntet på børnehaver. Du kan læse meget mere i folderen - og på hjemmesiden.Klik på billedet herover for at se hjemmesiden - eller her for at læse den nye folder.

Stor besættelsesudstilling og historisk værksted på Esbjerg Museum. Besættelsestiden er en af hovedsatsningerne på Esbjerg Museum. Det begyndte med fusionen med Historisk Samling fra Besættelsestiden (HSB), der er en anerkendt arkiv- og forskningsinstitution. Siden er der kommet en meget rost udstilling om modstandsbevægelsen, og nu tages et stort skridt i form af en permanent udstilling/historisk værksted på to etager.

Klik på billedet - og læs mere om udstillingen...Til vores Nytårsparole blev vi fotograferet inde og ude
. Og hermed er vi klar til 2016! Vi glæder os til at møde jer derude igen.

Torsdag den 21. januar var vi til møde med Vadehavets Formidlerforum på Kiers Gaard i Højer samt på tur i landskabet. Det var en lærerig dag!Naturvidenskabsfestivalen 2015 – Vidunderlige Vilde Verden – for daginstitutioner

Så fik vi afviklet naturvidenskabsfestivalen på bedste vis! Myrthuegård, Guldager Plantage og Kratskellet dannede rammen for tre sjove, inspirerende og lærerige dage med fokus på VAND. Omkring 100 glade børn lagde hver dag turen forbi.

I løbet af formiddagen var børnene i forskellige værksteder, der gennem diverse aktiviteter omkring science satte fokus på vand i alle afskygninger.

Eftermiddagen forløb med en markedsplads, hvor de enkelte institutioner gik rundt og lavede aktiviteter med masser af bevægelse  - og læring.

Se galleriet fra dagene i kolonnen til venstre... OG se også den lille video med Martin, der fortalte sin mor, hvad han fik ud af dagen. Forhåbentlig vil det senere gøre ham i stand til bedre at forstå meget af den undervisning, han vil møde i skolen...

Læs mere i Dagtilbudstjenesten under science...

Borgerservice på Myrthuegård den 180915

Vi startede dagen i haven med morgenmad, der bestod af tørre jyder, vadehavsrejer samt det mere traditionelle… Derefter blev de 86 personer delt i mindre hold, der skulle sørge for hver deres del af frokosten: Faghusholdet fangede bl.a. rejer og tilberedte muslingesuppe, bageholdet sørgede for lækkert brød, i køkkenet blev der lavet lamme- og oksekød fra dyr i Varde Ådal, pileholdet sørgede for små kurve til udsmykning – og cykelholdet hentede ost og pølser til frokosten, der blev indtaget i haven. Cykelholdet havde også lavet en lille sang på ”Er du dus med himlens fugle,” der blev sunget for hele selskabet, inden frokosten blev nydt med sol på himlen. 

Tak til Borgerservice for kampen og deres positive tilgang

Arrangement med Parkafdelingen, 110915

81 parkfolk fra hele landet var i fredags på besøg ved Myrthuegård, for at høre og opleve Nationalpark Vadehavet. Efter forskellige oplæg og nydelse af en vadehavs menu med lokale produkter, drog de med Myrthues naturvejledere på vaden. Kommunens fotograf Torben Meyer tog nogle flotte billeder. Se galleri i kolonnen til venstre!

Opstartsdag for A. P. Møller-projektet Science – teknologi – innovation på Myrthuegård

Den 6.8. 2015  startede 41 lærere fra Esbjerg og Varde kommunes skoler på et nyt projekt, der skal gøre dem til naturfagsvejledere og dermed ambassadører for naturfagsundervisningen på deres skoler. Det er et 4-årigt projekt, der gerne skal inspirere lærerne til endnu bedre naturfagsundervisning. 

Dagen foregik inde og ude på Myrthuegård i det skønneste vejr.

Arrangement for Pædagogik & Undervisning på Myrthuegård 13. august 2015

I går fik vi besøg af Pædagogik & Undervisning på Myrthuegård, og den smukkeste sommerdag satte barren højt for en god dag. Og det blev en rigtig dejlig dag med masser af aktivitet og lækker, hjemmelavet mad med produkter fra Varde Ådal!
 
Fra morgenstunden blev der serveret morgenmad i haven, hvorefter deltagerne blev delt i 2 hold. Det ene hold blev på Myrthuegård og lavede aktiviteter og samarbejdsøvelser, det andet hold cyklede en tur i plantagen med indlagt formidling. Vi har desværre ingen billeder fra aktiviteterne, men der er lidt fra cykelturen.

Dernæst samledes vi igen – og forberedte frokosten i fællesskab. Maden blev naturligvis nydt under åben himmel.

Efter maden var det tid til at introducere de nye tiltage i Mit Vadehav, et undervisningsmateriale for daginstitutioner og skolebørn. For skolebørnene er der aktiviteter til alle fag og klassetrin.

Og så var dagen gået… Vi nød at servicere, og vi siger mange tak for den positive ånd, der herskede – og for hjælpen undervejs!

Der blev bl.a. arbejdet i 4 forskellige workshops i fagene biologi, geografi, fysik/kemi og natur/teknologi.

Så har vi lagt skov og faciliteter til DM i natorientering på Myrthuegård. Løbet var arrangeret af Orienteringsklubben Esbjerg.

310 løbere stillede op, og aldersspredningen var fra 12 til 80 år. Det var et fantastisk DM, hvor man kunne følge løberne via GPS på storskærme på Myrthuegård!
Mange har udtrykt stor tilfredshed med arrangementet, og mange ville vende tilbage igen ved højlys dag for at opleve Marbækområdet og denne del af Nationalpark Vadehavet.
”Hvor er det fantastisk at Esbjerg Kommune har et så velfungerende Natur & Kulturformidlingscenter,” udtrykte en af deltagerne, som kom fra Sjælland.
Læs evt. pressemeddelelsen her.

Kristeligt Dagblads Initiativpris 2014? Læserne af Kristeligt Dagblad og kristendom.dk sætter i august-september fokus på nye aktiviteter i Danmarks kirker. Blandt de indstillede initiativer er Din kirke din kultur – et stort projekt for børnehave og udeskole. Din kirke din kultur er udviklet i et samarbejde mellem Myrthue, Rams og Pædagog og Undervisning i Esbjerg kommune. I forbindelse med projektet er der lavet et netbaseret undervisningsforløb, der dækker hele Ribe stift. Projektet har været undervejs i tre år og skal kvalificere undervisningen for børn fra børnehave til sjette klasse. Introduktionsfilmen til Din Kirke Din kultur at finde i kolonnen til højre.

Vores nye logo

I kolonnen til højre kan I se vores nye flotte logo, der gerne skulle afspejle den bredde, der findes i vores tilbud. Logoet er designet af Kristina Kirk, indehaver af KIRK - Grafisk Design, Ribe.

Ny organisation

”Myrthuegård”, ”Børn, natur og bevægelse” samt ”Skoletjenesten”, der tidligere var under tre forvaltninger, bliver fremover samlet under Børn & Kultur. I forbindelse med organisationsændringen i Esbjerg Kommune samles de tre afdelinger under navnet ”Myrthue – natur, kultur og læring”.