Nationalpark Vadehavet & Verdensarv

Nationalpark Vadehavet & Verdensarv - opdateret den 260116

Nationalpark Vadehavet & Verdensarv - opdateret den 260116

Vadehavet er et sted som intet andet: Det største ubrudte system af tidevandsområde og vadeflade i verden, som strækker sig over 500 km fra den nordligste kystlinje af de 3 lande – Holland, Tyskland og Danmark. Og med det nye logo vil vi gerne gøre lidt reklame for det – og hjemmesiden www.vadehavet-verdensarv.dk.

Home

Vardensarv Vadehavet - en enestående oplevelse!

Vadehavet rykker op i verdens natur-superliga

UNESCO har udpeget den danske del af Vadehavet som en del af verdensarven. Det eftertragtede kvalitetsstempel kan gøre Vadehavet til en grøn turistmagnet for hele verden.

Som det første naturområde i Danmark kan Vadehavet nu sammen med Stevns Klint kalde sig en del af verdensarven.

Dermed rykker den sydvestjyske perle helt op i verdens natur-superliga med verdenskendte destinationer som Grand Canyon og Great Barrier Reef. 

UNESCO har i dag på et møde i Doha, Qatar, besluttet, at den danske del af Vadehavet skal have det eftertragtede kvalitetsstempel som naturområde i verdensklasse. Tidligere i dag besluttede UNESCO også at udnævne Stevns Klint til verdensarv på grund af sin unikke geologi.

Vadehavet er verdens største sammenhængende tidevandssystem, og dyre- og plantelivet har udviklet sig mangfoldigt. Mere end 10.000 dyre- og plantearter lever her, og millioner af trækfugle benytter Vadehavet som en uundværlig station for mellemlanding og proviantering

I forvejen er Vadehavet i Tyskland og Holland udpeget som verdensarv, men ikke før nu har hele Vadehavet kunne smykke sig med UNESCOs blå stempel.

Læs mere om Vadehavet, og grunden til vi har modtaget prisen her.

Nationalparkens formidling

Nationalpark Vadehavet har i 2014-2015 gennemført projektet Friluftsturisme i Nationalpark Vadehavet. Formålet med projektet er at skabe bedre rammer for friluftsliv – navnlig havkajakker, cyklister og vandrere – i nationalparken. Der er derfor anlagt forskellige faciliteter - læs mere på Nationalpark Vadehavets hjemmeside. I kolonnen til højre kan du se filmene om Marbæk og Skallingen. Du kan også se resten af filmene her. Der er film om Janderup, Ho og Varde; Mandø; Hjerpsted og Ballum; Højer og Tøndermarken; Rømø; Fanø og Fanø nord samt Sneum og Ribe.

Nationalpark Partnerskabspakken

Vi modtager Partnerskabsprisen på Myrthuegård

Den 13. marts 2014 fik Myrthuegård overrakt Nationalpark Partnerskabspakken af Søren Christensen fra National Vadehavet til stor glæde for gårdens personale. Prisen – et meget flot skilt – skal nu pryde indgangen til vores udstilling.