Grupper og personalearrangementer på Myrthuegård

Grupper og personalearrangementer på Myrthuegård

Grupper og personalearrangementer på Myrthuegård

På Myrthuegård tilbyder vi ture og arrangementer for personalegrupper. Vores afsæt er i natur- og kulturformidling, og vi udnytter de muligheder Myrthuegård, Marbæk Plantage og Nationalpark Vadehavet giver. Naturvejledningen, aktiviteterne eller samarbejdsøvelserne kan samtidig give anledning til at få en god oplevelse, ryste gruppen sammen, styrke trivslen, give viden, et godt grin eller se nye sider af dine kolleger.

Det er muligt at kombinere forløbene på forskellige måder, alt efter årstid, og hvor mange I er.

Pris aftales ved booking.
 

1. På rundtur på Natur- og kulturformidlingscentret Myrthuegård

Kom med på rundvisning på Myrthuegård. Hør om og oplev hvordan vi arbejder med natur- og kulturformidling helt fra vuggestuealder til grupper af voksne. Vi besøger gårdens og områdets læringsrum, bl.a. Feltstationen, shelterpladsen, Astrolab, Miljøværkstedet, Katedralen, Folkestuen, Grovkøkkenet og udstillingen Hvor Å, Hav og Mennesker Mødes.

Varighed: 1-2 timer

Herefter er der mulighed for at spise medbragt mad eller drikke kaffe/te.

Antal: Max 30 personer

Årstid: Året rundt

Tilvalg: Kan kombineres med alle andre tilbud

 

2. ​Oplev Nationalpark Vadehavet og Verdensarv Vadehavet – flere varianter

Myrthuegård ligger, hvor Varde Å løber ud i Ho Bugt, og som vi siger med et smil, hvor Vadehavet begynder. Vadehavet er et enestående tidevandsområde af international betydning. Her råder en natur i evig forandring, fordi tidevandet ændrer landskabet. Tidevandet muliggør også en enorm produktion af orme, snegle, muslinger og krebsdyr i de store vadeflader, der tørlægges to gange i døgnet. Det er afgørende for millioner af trækfugle.

Myrthuegårds unikke placering i den nordlige del af Vadehavet er udgangspunktet for denne tur, hvor vi vandrer til udsigtspunktet Pynten ved Vadehavet. Tilbage på gården besøger vi udstillingen ”Hvor Å, Hav og Mennesker Mødes”.

Turen findes i flere variationer:

A. Oplev Nationalpark- og Verdensarv Vadehavet - som gåtur

B. Oplev Nationalpark- og Verdensarv Vadehavet - som løbetur

C. Oplev Nationalpark- og Verdensarv Vadehavet - på bare tæer, hvor vi går ud på vaden og oplever, hvilket liv der gemmer sig her i.

Varighed: 2-3 timer

Herefter er der mulighed for at spise medbragt mad eller drikke kaffe/te.

Antal: Max 30 personer

Årstid: Forår - efterår

Tilvalg: Kan kombineres med at vi tilbereder og spiser blåmuslingesuppe og/eller stegte hesterejer

Varighed: I alt 3-4 timer

 

3. Fiskeri i Vadehavet med faghusnet

Iført waders går vi med faghusnet i samlet flok til Vadehavet - klædt på til en god oplevelse. I gamle dage var det hårdt arbejde at faghusfiske. Faghusfiskeri var tradition for den fattige del af befolkningen. Det kunne være barsk at gå ud i Vadehavet for at fange fisk på denne måde. I dag er det en på alle måder særlig oplevelse, hvor man mærker tidevandets tryk på egen krop. Alle kan være med!

Varighed: 2-3 timer

Antal: Max 25 personer

Årstid: Maj - oktober

Tilvalg: Kan kombineres med, at vi begynder dagen i Storhaven eller med en kop kaffe/te og den særlige tradition med en ”tør jyde”, som er en tørret, saltet ising (en fladfisk). Vi kan afslutte turen med at tilberede og smage hesterejer på Myrthuegård

 

4. Fang hesterejer i Verdensarv Vadehavet

Kender I hesterejen, som kaldes Vadehavets oversete delikatesse? Vi går fra Myrthuegård ud til Vadehavet, og vi medbringer trækvåd og rejehov. I hører om hesterejen og om Vadehavets enestående universelle værdi som verdensarv. I bare træer eller i waders går vi ud på lavt vand, og i fællesskab trækker vi vod efter hesterejer. Hesterejer kan smages rå derude. Tilbage på Myrthuegård tilbereder vi hesterejerne i forskellige smagsvarianter og spiser sammen.

Varighed: 3 timer.

Antal: Max 30 personer

Årstid: August - september

Tilvalg: Kan kombineres med nogle af de andre tilbud

 

5. Bag, hyg og smag

Holder I også af duften af nybagt brød? I bageværkstedet på Myrthuegård har vi en masseovn, som vi tænder op i. Vi fremstiller friskkværnet mel på vores kornkværn, og afprøver forskellige bageteknikker. Kornet er købt hos det lokale Forum Mel og dyrket biodynamisk. Vi har fokus på små brød med smag af vilde urter mv. Vi kommer omkring forskellige kornsorter, kornets kulturhistorie og kornsorternes forskellige bageegenskaber. Vi slutter selvfølgelig af med at smage på brødet.

Varighed: 2-3 timer

Antal: Max 12 personer

Årstid: Hele året

Tilvalg: Kan fint kombineres med et besøg hos Eneboeren Hunderups Hus eller en rundtur på Myrthuegård, mens dejen hæver

 

6. Mad, tips og trick i Myrthuegårds køkkenhave
Om I har grønne fingre eller ej, så kan I være med her. I Myrthuegårds køkkenhaven formidles tips og trick om dyrkning og pasning, samt historier om årets gang i køkkenhaven. Sammen tilbereder vi noget af havens høst af urter, grøntsager, bær og frugter til velsmagende småretter, evt. suppleret med vild mad. Maden spiser vi i ved borde og bænke i køkkenhave, eller vi kan dække op til spisning indendørs.

Varighed: 1½ - 3 timer

Antal: Max 20 personer

Årstid: juni - oktober

Tilvalg: Kan kombineres med et besøg hos Eneboeren Hunderups Hus eller en rundtur på Myrthuegård

 

7. Ild, mad og bål

Synes I også, bålmad er noget helt særligt? Vi giver inspiration til at lave mad over bål. Sammen tilbereder vi forskellige retter over åben ild. Det kan være med grøntsager eller frugt fra Myrthuegårds køkkenhave, lammekød fra gårdens lam, vilde urter vi sanker eller indkøbte lokale råvarer. Maden spiser vi ude ved Storhavens borde og bænke.

Varighed: 2-3 timer

Årstid: forår - efterår

Antal: 25 personer

Tilvalg: Kan kombineres med nogle af de andre tilbud

 

8. Vild med ild

Hvor hurtigt kan I lave ild? Vi arbejder med forskellige måder at tænde et bål på og hvor godt forskellige træsorter brænder. Vi afprøver forskellige typer af bål og energibesparelse. Til slut skal vi selvfølgelig teste bålet ved at tilberede en lille smagsprøve.  

Varighed: 1½ - 2 timer

Antal: Max 30 personer

Årstid: Hele året

Tilvalg: Kan kombineres med flere af de andre tilbud

 

9. Besøg Eneboeren Christian Hunderups hus

Kan man leve alene uden moderne faciliteter i et lille hus i mere end 60 år? Det gjorde Christian Hunderup. Han omgav sig med naturen og de dyr, der levede i den - og han blev aldrig ensom.

Men hvem var han egentlig – og hvordan endte han der? Var han, hvad mange vil betragte som eneboer? Vi finder nogle af svarene sammen. Vi bevæger os omkring hans hjem og i hans verden og erfarer således, hvordan hans tilværelse så ud.

Varighed: 1½ - 3 timer

Antal: Max 25 personer

Årstid: Hele året

Tilvalg: Kan kombineres med flere af de andre tilbud

 

10. På cykeltur i Nationalpark Vadehavet

Vi tager på en cykeltur fra Myrthuegård og ind i Marbæk Plantage, som er det største rekreative landområde i Nationalpark Vadehavet. Vi oplever landskabsdannelse ved Ho Bugt, bosættelse gennem tiderne - med særlig fokus på Jernalderen - og tilplantningen af Marbæk Plantage. Vi taler om Vadehavets enestående universelle værdi som UNESCO Verdensarv. Undervejs vil der være formidling omkring botanik og dyreliv. Vi er afsted på Myrthuegårds mountainbikes, og en del af turen går gennem terræn, der har glæde af de brede dæk. Er der brug for det, står vi af og går en del af ruten, så alle kan være med.

Varighed: 2-3 timer

Antal: Max 30 personer

Årstid: April - oktober

Tilvalg: Kan kombineres med flere af de andre tilbud. Hvis I vil have pulsen op, kan vi cykle på en del af en anlagte mountainbikerute i Marbæk. Dette skal aftales på forhånd

 

11. Find vej i – på orienteringsløb ved Myrthuegård

Kan I finde vej i naturen? Eller vil I gerne lære det? Så er dette tilbud for jer. De 21 O-løbsposter ved Myrthuegård kan danne udgangspunkt for nogle timer, hvor I gruppevis kan opleve Myrthueområdet. Alle kan være med, da I selv vælger om man vil gå eller løbe. Oplev samarbejde og teamwork i naturen, få et godt grin og måske sved på panden. Er I til konkurrence, kan gruppen med de korrekte klip og hurtigste tid vinde.

Varighed: 1½ - 2 timer

Antal: Max 30 personer

Årstid: Hele året

Tilvalg: Kan kombineres med flere af de andre tilbud

 

12. Fordybelse i naturen

Kan naturen giv ro? Oplev hvordan naturen kan give ro til fordybelse og mulighed for bevægelse, der styrker krop og sjæl. Vi går ud naturen ved Myrthuegård. Vi anvender elementer fra qigong og mindfulness. Vi tager afsæt i tilstedeværelse og det at kunne bevæge sig og bruge kroppen i naturen.

Varighed: 2 timer

Antal: Max 25 personer

Årstid: April – oktober

Tilvalg: Kan kombineres med flere af de andre tilbud