Myrthuegård

Myrthuegård Natur- & Kulturformidlingscenter

Myrthuegård Natur- & Kulturformidlingscenter

Natur- & Kulturformidlingscentret Myrthuegård ligger, hvor Varde Å løber ud i Ho Bugt, og Vadehavet begynder. Gården blev købt af Esbjerg Kommune i 1993.

Centret er siden udbygget flere gange og danner bl.a. base for to naturbørnehaver, en naturskole for elever, værksteder, friluftsfaciliteter samt møde- og udstillingslokaler for mange brugergrupper.

På centret findes en offentlig tilgængelig udstilling om Varde Ådal og i området findes flere formidlingsbaser, bl.a. et informationssted om fugle samt Feltstationen tæt ved gården. På stedet findes tillige Fælleskontoret for MYRTHUE.

Med faste mellemrum får vi foredragsholdere udefra til at inspirere os. Foredragene er i samarbejde med Folkeuniversitetet i Esbjerg - og består af fire faste foredrag - 2 om foråret og 2 om efteråret. På MYRTHUES hjemmeside kan du altid holde dig opdateret!


Myrthuegård er tilknyttet Kulturafdelinger i Børn & Kulturforvaltningen.

Læs MEGET mere om Marbækdagen og andre arrangementer på Myrthuegård under MYRTHUE, der er den nye fællesbetegnelse for Myrthuegård, Skole- samt Dagtilbudstjenesten.

Hvis du ønsker at benytte Myrthuegårds faciliteter, kan du henvende dig til Fælleskontoret på 7616 8100 - det gælder bl.a., hvis du vil booke en overnatning på shelterområdet. Det er gratis! Læs desuden mere i kolonnen til højre.

Nationalparkens formidling

Nationalpark Vadehavet har i 2014-2015 gennemført projektet Friluftsturisme i Nationalpark Vadehavet. Formålet med projektet er at skabe bedre rammer for friluftsliv – navnlig havkajakker, cyklister og vandrere – i nationalparken. Der er derfor anlagt forskellige faciliteter - læs mere her. Og du kan læse meget mere om projektet under flere nyheder på Myrthues hjemmeside. Se filmen om Marbækområdet i kolonnen til højre.