Myrthuegård

Myrthuegård Natur- & Kulturformidlingscenter

Myrthuegård Natur- & Kulturformidlingscenter

Natur- & Kulturformidlingscentret Myrthuegård ligger, hvor Varde Å løber ud i Ho Bugt, og Vadehavet begynder. Gården blev købt af Esbjerg Kommune i 1993.

Centret er siden udbygget flere gange og danner bl.a. base for to naturbørnehaver, en naturskole for elever, værksteder, friluftsfaciliteter samt møde- og udstillingslokaler for mange brugergrupper.

På centret findes en offentlig tilgængelig udstilling om Varde Ådal og i området findes flere formidlingsbaser, bl.a. et informationssted om fugle samt Feltstationen tæt ved gården. På stedet findes tillige Fælleskontoret for MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring.

Med faste mellemrum får vi foredragsholdere udefra til at inspirere os. Foredragene er i samarbejde med Folkeuniversitetet i Esbjerg - og består af 4 faste foredrag - 2 om foråret og 2 om efteråret. På MYRTHUES hjemmeside kan du altid holde dig opdateret!


Myrthuegård er tilknyttet Kulturafdelinger i Børn & Kulturforvaltningen.

Læs MEGET mere om Marbækdagen og andre arrangementer på Myrthuegård under MYRTHUE, der er fællesbetegnelsen for Myrthuegård, Skole- samt Dagtilbudstjenesten.

Hvis du ønsker at benytte Myrthuegårds faciliteter, kan du henvende dig til Fælleskontoret på 7616 8100 - det gælder bl.a., hvis du vil booke en overnatning på shelterområdet. Det er gratis! Læs desuden mere i kolonnen til højre.

Nationalparkens formidling

Nationalpark Vadehavet har i 2014-2015 gennemført projektet Friluftsturisme i Nationalpark Vadehavet. Formålet med projektet er at skabe bedre rammer for friluftsliv – navnlig havkajakker, cyklister og vandrere – i nationalparken. Der er derfor anlagt forskellige faciliteter - læs mere her. Og du kan læse meget mere om projektet under flere nyheder på Myrthues hjemmeside. Se filmen om Marbækområdet i kolonnen til højre.